Har du helt styr på den maleropgave?

Du tænker måske, at det er så let som at klø sig i nakken det der med at male. Men er det nu også det? Eller bør du tage dig dine forholdsregler, hvis du har planer om at male uden hjælp fra en professionel fagmand?

Det ER let nok at male. Hvis du har prøvet det før, vel at mærke. Har du ikke erfaring med malerarbejdet, kommer du hurtigt til at begå nogle af de klassiske fejl, og så kan du komme galt afsted. Ikke så galt, at det ikke kan reddes, men alligevel… du kan hurtigt komme til at bruge rigtig mange timer (og penge) på at male, og hvis det så skal gøres om… ja, det er altså virkelig irriterende.

Vi har talt med en maler (https://malerkanonen.dk/maler-holbaek/) for at få et par gode råd til at male på egen hånd. Find dem efter billedet, og se, om du ikke kan bruge dem til at komme sikkert i hus.

Gå ikke ned på kvaliteten

Først og fremmest er det helt essentielt, at du ikke negligerer kvaliteten, når du skal male. Det gælder både maling og redskaber. Gør du det, risikerer du nemlig, at du ender med en væg fyldt med helligdage, gardiner og overlap, hvor malingen ikke har dækket ordentligt. Og det er der ikke meget sjov ved.

Kort og godt: Invester i noget godt udstyr. Gode pensler af ordentlig kvalitet og en rulle, der kan nå hele vejen om ad væggen, så du ikke skal frem og tilbage med stigen hele tiden. Vær også opmærksom på at købe en god malertape, hvis der skal dækkes af i hjørner eller ved kanter. Den billige malertape lukker ikke ordentlig af, og så kommer der et stor arbejde, når der skal rettes klatter.

Orker du det ikke? Så hyr i stedet en professionel til at klare opgaven!

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *