Køb din Tesla brugt og spar penge

18 juli 2022 Niels Geckler

editorial

Elbilerne er for alvor på vej ind i danskernes bevidsthed, men de er ikke helt billige. Du kan få mere bil for pengene ved at købe en brugt Tesla i Roskilde.

For årtier siden ville de færreste have forestillet sig at elbiler kunne komme til at overtage pladsen som den foretrukne fremdrift i personbiler fra eksplosionsmotoren. Dengang havde kun få eksperter fået øjnene op for de frygtelige klimamæssige konsekvenser af vores udledning af drivhusgasser og den grønne dagsorden handlede ikke om global opvarmning. Ser så ikke ud til at være presserende grunde til at finde alternativer til benzin og diesel, og elbiler var noget, som blev brugt inden for særlige nicher. Alt det har ændret sig.

Brugt Tesla Roskilde

Tesla vendte op og ned på vores forestillinger om elbiler

Vores forestillinger om, hvad en elbil er og kan være blev for alvor vendt på hovedet, da Tesla lancerede en regulær eldrevet sportsvogn i 00’erne. En bil med elmotor, der præsterede accelration som en racerbil og topfart som en rigtig benzindrevet sportsvogn havde man ikke set før, men sådan en bil var Tesla. Ikke mindst inden for batterier havde der foregået en enorm udvikling, som gav teknologisk grundlag for den nye bil.

I dag er der ingen seriøse bilproducenter med realitetssans og respekt for sig selv, der ikke har et mere eller mindre bredt udvalg af elektriske biler på programmet. Politisk forsøger man i Danmark at stimulere efterspørgslen på elbiler ved at give rabat på afgifter, som udgør en stor del af nyprisen ved køb af en bil her i landet. Stadig væk er elbiler relativt dyre. Man skal huske på, at benzin og dieselbiler har ca. 100 års forspring, når man ser på produktudvikling inden for personbilsområdet sammenlignet med elbilerne. I bilens barndom var det ellers ikke givet, at det skulle være benzinbilen, der blev standard.

Flere Nyheder