Sådan holder du din hud ung og smuk

19 september 2021 Steffen Hansen

De fleste foretrækker en stram og glat hud uden for mange rynker. Dette kan dog aldrig helt undgås, men der er dog nogle ting, du kan gøre for at forebygge tidlige rynker. Vi har lavet en liste med tre gode råd til, hvordan du passer bedst muligt på din hud, så den kan se sund og frisk ud i mange år endnu. Hvis du vil vide, hvordan du kan holde din hud sund og pæn, så læs med her. 

Brug hudpleje

Det er rigtig vigtigt at passe godt på din hud. Derfor er det også vigtigt, at du bruger hudplejeprodukter, der passer til din hud. Der findes forskellige hudtyper. Nogle har tendens til en mere fedtet hud, mens andre kan døje med rigtig tør hud. Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken hudtype du har, og vælger produkter, der plejer din hudtype korrekt. Hvis du er i tvivl om, hvilken hudtype du har, kan du tage en hudtypetest. Kontakt eventuelt en hudspecialist, der har erfaring indenfor emnet

Kosmetisk behandling

Hvis du føler, at du er begyndt at få tydelige rynker, og du har prøvet alverdens hudpleje, så kan du få foretaget en rynkebehandling. Denne behandling kan du få lavet hos en sundhedsfagligklinik, der er specialiseret indenfor området. Du kan kontakte klinikkerne i dit område og høre, hvad de kan tilbyde dig. 

Brug solcreme

Det er blevet bevist, at solcreme beskytter mod tidlige skader på huden. Dette gælder både solskader og rynker. Solens stråler kan være med til at fremskynde rynker. Derfor er det vigtigt, især i sommerhalvåret, at du bruger solcreme, når du begiver dig udendørs. Der findes solcremer, der er lavet specifikt til ansigtet, så din hud ikke slår ud, hvis du bruger den til kroppen. For at undgå rynker omkring øjnene, kan det også være en god ide at bruge solbriller med UV filter. 

Flere Nyheder